Hvem eier domenet? Sjekk domene i WHOIS her

Lurer du på hvem som eier et domene kan du søke i WHOIS-databaser ved å benytte domenesøket. Dersom et domenenavn ikke er ledig markeres det med en link til informasjon om nåværende eier - WHOIS - i søket. I Norge er det NORID som tilgjengeliggjør denne informasjonen. I mange tilfeller er det er firma som er registrert, da .no domener tidligere krevde et organisasjonsnummer.

Eier av et .no-domener kan være en privatperson eller firma med adresse i Norge. Internasjonalt krever også ICANN (Internet Corporation for Assignes Names and Numbers) at alle domener skal vise korrekt informasjon om eier og kontaktperson. Av denne grunn har det dukket opp bedrifter som operer som mellommenn. Dette er ikke utbredt i Norge, men på toppnivåer som .com, .org o.l, kan du finne domeneeiere som "PrivacyDomain", "MrDomain" og "WhoIsProtect". Avhengig av nasjonalitet vil det kreve en rettslig dom eller politietterforskning før anonymiseringstjenestene oppgir eierskapet.

Anonymiseringstjenesten er også tilgjengelig hos SYSE for enkelte toppnivåer.

Kjøpe domene - Akkreditert NORID-registrar for registrering av .no-domener

Akkreditert NORID-registrar

Finne eier av domene - tips!

  • Sjekk Brønnøysundregistrene og liknende registre

    Hvis et .no-domene kun har oppført firmanavn og organisasjonsnummer kan du søke videre på eks. Proff. Her vil du få informasjon om daglig leder, styremedlemmer og eventuelle regnskapstall.

  • Oppgi organisasjonsnummer til NORID sitt WHOIS-søk

    I NORID sitt WHOIS-søk kan du også søke på organisasjonsnummer og i mange tilfeller få listet opp alle domenene firmaet har registert.

  • Registrar-handle i WHOIS

    Feltet som heter "Registrar Handle" forteller hvilken domeneleverandør eier har benyttet. Som regel en domeneforhandler som også tilbyr nettsider, nettbutikk, webhotell og hosting. Klikk Handle'et i WHOIS-søket for å få opp informasjon om registraren.

Chat