Domeneklagenemda

Det skal være raskt og billig å registere domener i Norge. Skulle .no-registeringerer inkludert en rettslig vurdering av immaterielle rettigheter som varemerker, merkevarer, organisajonsnavn osv. måtte NORID's kapasitet vært mangedoblet, og årsavgiften, og prisen for registrering, hadde mest sannsynlig vært skyhøy. Det er i utgangspunktet førstemann til mølla som gjelder, med mindre dte er snakk om såkalt spekulativ registrering, eller registrering i ond tro. Du må derfor være rask ute for å forhindre andre i å registre dine varemerker og firmanavn. Sikre deg eierskap idag, søk og bestill her!

Tvister om rettigheter til .no-domene behandles av Domeneklagenemnda hos NORID. De behandler kun konflikter, og jobber for å finne en rask og rimelig løsning uten rettsak. Medlemmene av nemnda har lang erfaring med stridigheter om domenenavn. Domeneklagenemnda ble startet i 2003 og har behandlet over 500 saker. I over 60% av sakene har klager fått medhold.

Kjøpe domene - Akkreditert NORID-registrar for registrering av .no-domener

Akkreditert NORID-registrar

Mer om Domeneklagenemda

  • Svært lave kostnader

    Dersom noen har et domene som du mener er rettmessig er ditt, kan å klage inn saken til domeneklagenemda være et veldig rimelig alternativ til å gå veien om retten. Kostnaden ligger på ca 3500,-. Klagebegyret blir for tiden dessuten refundert hvis man får medhold.

  • Begrenset juridiksjon

    Domeneklagenemda har ikke forvaltningsmyndighet, og er kun en tvisteløsningsordning. Nemnda kan kun fatte vedtak om sletting og overføring av domener. De kan ikke fatte vedtak om for eksempel erstatning, omkostninger, eller andre immaterielle rettigheter. Går begge parter med på megling, kan man unngå behandling av nemnda.

Chat