Nettadresse Sjekk ledige domener her

En nettadresse kalles også for URL som står for «Uniform Resource Locator). For å få din egen nettadresse trenger du et domenenavn. Angi et søkeord i domenesøket for å sjekke om din nettadresse er ledig.

Alle nettadresser er en egentlig IP adresse som eks. 195.159.29.101. Siden det er lite praktisk å huske slike tallrekker oppfant Paul Mockapetris og Jon Postel DNS (Domain Name System), og i 1983 forslo han mye av det domenenavnsystemet vi har i dag. I 1994 utviklet Tim Berner-Lee «World Wide Web» og URL, som kunne brukes på protokollen HTTP og HTTPS. Han kalles også grunnleggeren av Internett. Mange vil skrive nettadresser med http://, men teknisk er http:// en protokoll for spørringer mellom datamaskiner.

Kjøpe domene - Akkreditert NORID-registrar for registrering av .no-domener

Akkreditert NORID-registrar

Nettadresser og markedsføring

  • Nettadresser identifiserer

    Internett består av nettadresser og det moderne mennesket husker mange. Vi skriver de direkte inn i nettleseren på mobilen, iPaden og PC'en. Nettadressene har derfor fått en ny rolle for mange bedrifter og organisasjoner. Den er merkevaren, forteller hvem du er, sier hva du leverer og angir geografisk plassering".

  • Særnorske tegn i nettadresser

    Når du skal kjøpe en nettadresse i norge må du også ta hensyn til tegnene æøå. Det er mulig å ha æøå i din nettadresse, men ikke i e-postadresser. Derfor bør du registere et alternativ med a, ae og o. Vurdere å omformulere nettadressen, eller markedføre under et annet navn. Har du en nettadresse som er lik ditt firmanavn eller merkevare er det enklere å markedsføre begge.

  • Lag interne regler for nettadressene dine

    Skal det skrives www.dinbedrift.no eller dinbedrift.no? Markedsfører vi bedriftens Facebooks nettadresse, eller lenker vi til Dinbedrift.no/omoss? Bruker vi store bokstaver? Det er foreløpig få bedrifter som har laget egne retningslinjer for bruken av sin nettadresse. Som inspirasjon kan du se hvordan NRK har gjort det her: https://www.nrk.no/retningslinjer/retningslinjer-for-nettadresser-1.7774992

Chat