Domenesalg Priser og tips

Salg av domener er en global industri. Populære domener selges i dag på auksjon og på utallige nettportaler. Prisen for å registrere domene er svært lav. Vi anbefaler å registrere domener med varemerke og produktnavn, og andre naturlige søkekriterier som eks. forkortelser. Skulle du senere ikke ha behov for et domene, kan du la det løpe ut eller selge til høystbydende. Søk og registrer her, priser finner du i domenesøket.

Når du skal kjøpe eller selge et domene som allerede er registrert er prisen på et domene avhengig av flere faktorer, som for eksempel kommersielt potensiale, når et domene først ble registrert, hvilket toppnivå, og linker til domene.

Kjøpe domene - Akkreditert NORID-registrar for registrering av .no-domener

Akkreditert NORID-registrar

Investere i domener - tips!

  • Sjeldne .com-domener

    For øyeblikket er det å eie sjeldne .com domener en måte plassere penger på i Kina. De siste årene har mange hamstret domener for sparepengene sine, og prisen på .com domener hatt en voldsom økning. Alle domener med 3 bokstaver på .com er allerede opptatt. Nylig ble alle .com domener med 4 og 5 tallrekker registert. Ekstra status har domenenavn med q, z, j og tallet 8, som symboliserer velstand og rikdom. Prisen på et tre bokstavers .com domene ligger nå på ca 50 000 dollar.

  • Domenesalg i Norge

    Markedet for domener har vært i rask vekst også i Norge. Per 2016 er det registert ca. 700 000 domenenavn i Norge. Statistikk fra NORID viser en sunn utvikling på eierskapsiden. Under "DotCom"-bølgen var det kun noen få IT bedrifter som kjøpte domener. I dag har de fleste bedrifter ett eller flere domener. Strengt regelverk rundt registering har sikret de fleste firmanavn fra misbruk av domenehaier i Norge.

  • Stadig større pågang

    Gründerånden over Norge har blåst nytt liv i domenesalget. Gode ideer, produkter og tjenester lanseres gjerne med app og nettside. Et godt eksempel er da oppstartsbedriften Xeneta valgte firmanavn basert på ledig .com-domene. Du kan fortsatt tjene penger på domener. Tenker du strategisk om trender og mulige fremtidvisjoner kan du sikre deg gode navn. Eier du aktuelle domener som kan brukes kommersielt, kan du selge de dyrt.

Chat