Domenenavn med Æ Ø Å Norske tegn og bokstaver i domener

Før du registrerer et domenenavn med tegn som æ, ø eller å må du være klar over konsekvensene og hvilke forholdsreglere du bør ta. Bruk av nasjonale tegn i domenet innebærer noen problemer, blant annet vil ikke e-postadresser med æøå fungere. Velger du et domene som for eksempel rørlegger.no, bør du også registere rorlegger.no til e-postadresser.

Etter mange år uten æøå-domener er folk vant til å skrive om tegnene i kjente nettadresser og mailadresser. Mange bruker også Google til å navigere seg til nettsider med æøå. Legger man til grunn at Google vil vise eksakte treff når man søker eks. rørlegger, kan et domene med landsbestemte bokstaver være mer relevant.

Kjøpe domene - Akkreditert NORID-registrar for registrering av .no-domener

Akkreditert NORID-registrar

Mer om domener med Æ Ø Å

  • Hvordan fungerer domenenavn med norske tegn og bokstaver?

    Grunnen til at et domene med æ ø å fungerer som nettadresse er at DNS-systemet oversetter for eksempel øsekar.no til xn--sekar-uua.no. XN-- betyr at domenet er et IDN (International Domain Name). Bokstavene blir oversatt på navnetjeneren (DMS) til ACE format – teknisk kalt ASCII standard. Dette fungerer imidlertid ikke for epostservere og mailadresser.

  • Angi foretrukket domene

    Du kan bruke et domene med nasjonale tegn som f.eks. rørlegger.no samtidig med rorlegger.no Vi hjelper deg med å peke om til foretrukket domene, slik at ikke søkemotorene ser 2 versjoner med identisk innhold. Du bør også implementere «Canonical URL» tagger til foretrukket versjon.

Chat