Blogg på eget domene -kjøp ditt eget domene til bloggen

Skal du ha din egen blogg må du ha et eget domene. Det tar kun få minutter å starte en egen blogg hos gratis-leverandører, som for eksempel Blogg.no, Wordpress.com, Blogspot.com og Wix. Her er du imidlertid prisgitt deres retningslinjer, annonseflater og teknologi. Adressen er dessuten ofte vanskelig å huske, og du gjør deg avhengig av trafikk fra bloggplattformens portal.

Det mest brukte verktøyet for bloggere er Wordpress, og hos oss installerer du Wordpress med ett eneste museklikk. Da oppnår du fordeler som blant annet en egen nettadresse som er lett å huske, eierskap til eget navn, full kontroll over funksjonalitet og annonseflater - og aldri mer trege nettsider med norges raskeste webhotell.

Kjøpe domene - Akkreditert NORID-registrar for registrering av .no-domener

Akkreditert NORID-registrar

Blogg på eget domene - tips!

 • Behold bloggen, men skaff ditt eget domene

  Finn et ledig domenenavn som passer til deg. Egennavn er enkelt, og kan ofte være det beste. Deretter peker du domenet til bloggen din – så enkelt er det.

 • Vær kreativ når du velger et eget domene

  Gi bloggen din et eget domenenavn som folk husker, og som er lett å skrive. Har du et langt og vanskelig navn bør du vurdere alternativer som kallenavn, tema eller liknende.

 • Flytt bloggen hvis du kan

  Husk at som blogger er navnet ditt merkevaren! For merkevarebygging og synlighet på Google anbefaler vi å flytte hele bloggen til et eget webhotell for full kontroll. Installerer du Google Search Console og Google Analytics lærer du om hvordan leserne finner bloggen din, og i Search Console varsler du raskt Google om endringer og nytt innhold.

 • Ikke skriv en blogg for alle

  Finn et tema du vil skrive om, skriv om det du brenner for, og hold deg til temaet. Skriver du en matblogg kan det hende at du må la all verdens politikk fare til fordel for oppskrifter og tips.

 • En smal blogg er ofte en bra blogg

  Velg en nisje som gir en trofast leserskare. Dette øker også sjansen for høye plasseringer på Google. Kun få bloggere vil ha mulighet til å gape over et helt tema, og om du gjerne vil det får du heller utvide etterhvert. Start som pizzakokk og vent med femretterne. En sær blogg er dessuten ofte mer interessant for annonsører og sponsorer.

Chat